Gentleman: een man die wel de poot van zijn hond mag schudden, maar niet de hand van zijn bediende - Colin Wilson

Grote hondenrassen

Weimaraner

WeimaranerKarakter

Weimaraner pups worden best op jonge leeftijd gesocialseerd zodat ze gewoon geraken aan kinderen en dieren. Zo worden Weimaraner pups een echte kindervriend en kunnen ze later goed overweg met andere dieren. De Weimaraner is eigenlijk een jachthond maar komt vaak voor als gezelschapshond. Hij is zeer gehoorzaam en waaks en staat zijn mannetje in gespannen situaties. Het is is een vrolijke en temperamentvolle hond maar ook een aangename kameraad in huis. Weimaraners horen graag bij de familie en geven hen dan ook liefde in ruil voor aandacht.

Beweging

Als de Weimaraner niet als jachthond gebruikt wordt moet hij voldoende beweging hebben. Driemaal per dag een blokje om is niet voldoende. Lange wandelingen maakt de Weimaraner echt gelukkig en ook zwemmen en apporteren vindt deze hond prachtig.

Opvoeding

Weimarane pups kunnen soms wat dominant zijn en hebben daar om een consequente strenge opvoeding nodig. Weimaraner pups zijn snelle leerlingen en proberen hun baasje zo goed mogelijk te dienen.

Verzorging

De Weimaraner bestaat in twee haarvariëteiten. De kortharige Weimaraner en de langharige Weimaraner. De kortharige hond is zeer gemakkelijk te onderhouden. De dode haren kunnen met behulp van een rubberen borstel verwijderd worden. De langharige hond vraagt wat meer borstel- en kamwerk. De oren van deze hond moeten regelmatig gekuisd worden om infecties te voorkomen.


boxer.jpgbullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpgNewfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop7.jpgpuppiestekoop8.jpgpuppiestekoop9.jpgPuppiestekoop_Cavalier.jpg