'Rare wezens', zucht de hond. Ze hebben een gehoorapparaat, een vals gebit en een bril en niks om beter te ruiken. En dat is nou juist essentieel - Kadé Bruin

Grote hondenrassen

Schotse Collie

Karakter

SchotseCollieDe Schotse Collie heeft een vriendelijke aard zonder spoor van aggresiviteit. Het is een levendige en actieve hond, meestal evenwichtig, maar hij kan soms angstig en timide zijn. De Schotse Collie is een lieve en gevoelige hond, een uitstekend gezelschapsdier. De Schotse Collie is wantrouwend tegenover onbekenden. Hij is erg gehecht aan baas en gezin, en zal één persoon als baas beschouwen. Daarnaast staan Schotse Collies bekend om hun lieve expressie en zachte benadering naar kinderen, mits de kinderen goed om weten te gaan met een hond.

 

Beweging

De Schotse Collie past zich aan het leven in de stad, maar hij voelt zich beter in een huis met een tuin en genoeg ruimte om te kunnen rennen. Deze hond heeft regelmatig beweging nodig.

Opvoeding

Schotse Collie puppies hebben een consequente maar zachte opvoeding nodig. Deze puppies doen het perfect in gehoorzaamheidstrainingen. Ze leren snel en zijn zeer intelligent. De Schotse Collie is een prettige gezinshond. Hou er rekening mee dat de Schotse Collie goed getraind dient te worden. Als te weinig oefeningen worden ondernomen, kan de hond ongehoorzaam worden. De Schotse Collie is goed te trainen voor behendigheid. Apporteren is dan ook een must voor deze honden. Vaak krijgen ze er geen genoeg van. Schotse Collies hebben een hekel aan stemverheffing en reageren gauw heel nerveus of geschrokken op ruzies in het gezin of als ze gestraft worden. Ze weten dan ook gauw dat ze fout zijn.  Hondenschool is aangeraden!

 

Verzorging

Hoewel men denkt dat de verzorging van de langharige Collie veel tijd vraagt vakt dat eigenlijk heel erg mee. De vacht van de Schotse Collie moet 1 of 2x per week goed geborsteld worden.

De kortharige Collie is niet wat veel mensen denken, makkelijk in de verzorging. De kortharige vacht geeft veel losse haren. Zeker in de tijd dat de hond verhaart zult U de hond zeer vaak moeten borstelen en kammen.Ook vindt u altijd haren op uw vloer. De kortharige Collie heeft en goede wollige ondervacht die u, wanneer de hond verhaart, helemaal uit moet kammen. Hij is in verhouding met de langharige hond wel veel sneller schoon en modder en blaadjes vallen al voor de buitendeur van de hond af.


AmerikaanseBuldog.jpgbeagle.jpgBorderCollie.jpgChihuahua.jpgchow-chow.jpgmaltezer.jpgpuppiestekoop11.jpgpuppiestekoop12.jpgpuppiestekoop21.jpgpuppiestekoop9.jpgSchotseCollie.jpgSharPei.jpg