Een hond wordt niet als een goede hond beschouwd omdat hij goed kan blaffen. Een mens wordt niet als een goed mens beschouwd omdat hij goed kan praten - Tsjwang-Tse

Grote hondenrassen

Akita Inu

GroteHondenrassenKarakter

Akita Inu 's zijn kalme, intelligente honden. Ze zijn waaks, goede jagers en geschikt voor vele taken. De Akita Inu is geen hond voor beginners. Hij is zelfbewust, onafhankelijk, waaks, evenwichtig en heeft een groot jachtinstinct. De Akita Inu is intelligent en vriendelijk. De Akita Inu is een fijne hond voor zijn menselijke huisgenoten. Over het algemeen zijn ze afstandelijk tegenover vreemden, waarbij hij hun gedragingen nauwlettend in de gaten zal houden. Akita Inu puppies moeten moeten van jongs af aan met kinderen in contact komen om later een goede band met kinderen te ontwikkelen. Akita Inu's zijn geen blaffers. De Akita Inu kan tegenover soortgenoten dominant zijn, leer ze daarom ook vroeg om met soortgenoten te wennen, om te gaan zodat dat later geen problemen geeft.  

Beweging

De Akita Inu is een hond die veel beweging nodig heeft. Sommige Akita Inu's zijn uitstekende zwemmers.

Opvoeding

Akita Inu puppies hebben een duidelijke en consequent opvoeding nodig. Akita Inu puppies moeten opgevoed worden met veel geduld. Enig fysiek overwicht is noodzakelijk, maar een te harde opvoeding geeft een averechts effect. Akita Inu puppies kunnen niet omgekocht worden en is onafhankelijk. Hij heeft een baas met overwicht nodig. De Akita Inu is geen hond voor beginners.

Verzorging

De Akita Inu 's ruien twee keer per jaar sterk gedurende een korte periode. Dan is kammen noodzakelijk om de dode haren uit de vacht te verwijderen. Buiten deze periodes kan te vaak kammen de ondervacht beschadigen.


hondenfokker.jpgHondenrassen_BichonFrise.jpgJackRussell.jpgLabradorRetriever.jpgmaltezer.jpgmops.jpgpuppiestekoop7.jpgpuppiestekoop8.jpgpuppiestekoop9.jpgPuppiestekoop_Cavalier.jpgpuppiestekoop_home.jpgRottweiler.jpg