Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Grote hondenrassen

Rottweiler

RottweilerKarakter

De Rottweiler is een grote krachtige hond. De Rottweiler is trouw en gehoorzaam aan zijn baas die hij altijd zal willen beschermen. Deze hond is moedig en imponerend, onopkoopbaar en kent geen angst. De Rottweiler blaft weinig. Het is een dominante hond. zelfbewust en eerlijk. Katten en andere huisdieren zullen zonder probleem geaccepteerd worden, mits de Rottweilers puppies al op jonge leeftijd positieve ervaringen heeft opgedaan met deze dieren. Sommige Rottweilers kunnen enigszins dominant zijn ten opzichte van andere honden en willen zich graag laten gelden. Bekenden van de familie worden meestal enthousiast begroet, vreemden daarentegen komen niet verder dan het tuinhek. De Rottweiler is een uitmuntende waak -en verdedigingshond.  Klik hier voor een hobbyfokker in uw buurt!

Beweging

De Rottweiler is binnen vrij rustig maar buiten wordt hij een echte werker. Een Rottweiler heeft veel beweging nodig, hij heeft niet genoeg aan een dagelijkse wandeling maar wil iets doen voor de kost. Deze hond houdt van rennen in de bossen of op de hei en heeft nooit de neiging ver van u weg te lopen. Hij is dol op zwemmen of lopen naast de fiets en zelfs op balspelletjes.

Opvoeding

Rottweilers puppies hebben een strenge en vastberaden opvoeding nodig en dit vanaf een jonge leeftijd. Rottweilers puppies hebben nood aan een vriendelijke, rustige en duidelijke baas die het dominante karakter omvormt zodat de hond zich evenwichtig gedraagt. Rottweiler puppies moeten van kleins af aan goed gesocialiseerd worden. Alles wat ooit op zijn pad kan komen, moeten de Rottweiler puppies nu al zoveel mogelijk leren kennen. Dat varieert van kinderen, volwassenen, andere dieren...maar ook drukke wegen, winkelcentra, spoorwegen, terrasjes enz.... Het gevaar bij een Rottweiler is namelijk dat angst in zijn leven om kan slaan naar agressie en dat het bijvoorbeeld een angsthapper kan worden, puur om zichzelf of zijn gezin te verdedigen. Bij de opvoeding van Rottweilers puppies kan door de intonatie van de stem al perfect duidelijk gemaakt worden of iets al dan niet geaccepteerd wordt. Rottweilers puppies hebben baat bij een hondenschool

Het vechtersinstinct van de Rottweiler kan tijdens een panieksituatie zijn verdedigingssysteem in gang zetten en dan kan het zijn dat de Rottweiler aggressief worden. Wanneer uw kinderen verwikkeld zijn in een speelse vechtpartij met hun vriendjes, zal de Rottweiler ze zeker willen beschermen. Slaat uw beste vriend u hartelijk op de schouder, dan kan dit hem wel eens op een pijnlijke arm komen te staan. Deze reactie vertoont de Rottweiler omdat hij een bedreiging meent te bespeuren. Zodra het gevaar geweken is, krijgt zijn vriendelijke aard weer de overhand. De Rottweiler teefjes zijn toleranter en meer geschikt in de buurt van kinderen dan de Rottweiler reuen die veel wilder en overheersender zijn.
De Rottweiler is geen allemans hond!

Verzorging

De Rottweiler is relatief gemakkelijk te verzorgen. Om tijdens de ruiperiode het dode en losse haar uit de vacht te halen, kunt u het beste een rubberen handschoen gebruiken. Dit werkt gemakkelijker dan een normale borstel. Wilt u de vacht wat dieper laten glanzen, dan kunt u een lotion of glansspray gebruiken. Houd de nagels kort en de gehoorgang schoon.


BorderCollie.jpgbullmastiff.jpgGoldenRetriever.jpgJackRussell.jpgmops.jpgNewfoundlander.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop6.jpgPuppiestekoop_Cavalier.jpgSharPei.jpgyorkshire.jpgzindelijkheidstraining1.jpg