Een hond wordt niet als een goede hond beschouwd omdat hij goed kan blaffen. Een mens wordt niet als een goed mens beschouwd omdat hij goed kan praten - Tsjwang-Tse

Grote hondenrassen

Duitse Herder

Karakter

DuitseHerderDuitse Herders zijn leergierige en intelligente honden. Ze zijn aanhankelijk, gehoorzaam en trouw aan hun baas en diens gezin. De Duitste Herder is ook attent, waaks, temperamentvol en beschermend. De Duitse Herder kan, mits hij goed gesocialiseerd is, prima overweg met soortgenoten, andere dieren en kinderen, maar ongewenste bezoekers worden tot staan gebracht. De Duitse Herder is geen huishond!  Een buitenkennel kan als de hond voldoende aandacht en beweging krijgt. De Duitse herder mag niet voor lange tijd alleen gelaten worden, hij houdt van gezelfschap.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Duitse Herder.  Daar vind je een overzicht van de verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd. 

Beweging

Een Duitse Herder is een werkhond die nood heeft aan beweging en aandacht. Mocht u overwegen een Duits Herder in huis te nemen, doet u er goed aan hem voldoende bezigheden te bieden in de vorm van gehoorzaamheids -of behendigheids training. De Duitse Herder is dol op wedstrijden in speuren en apporteren, hij gebruikt graag zijn intelligentie.

Opvoeding

Duitse Herder puppies hebben vroegtijdige intensieve socialisatie en gehoorzaamheidstrainingen nodig. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Duitse Herder puppies zijn gehoorzaam en leren erg snel.  Deze puppies hebben een consequente opvoeding nodig en moet je belonend trainen. Duitse Herder puppies zijn uitzonderlijk getalenteerd in het opsporen, behendigheid, gehoorzaamheid en fly-ball. De Duitse Herder wordt vaak gebruikt bij de politie werken, zoek-en reddingsacties, als gids voor de blinden, en militaire werk.

Verzorging

De Duitse Herder moet je dagelijks borstelen om losse haren te minimaliseren. In de rui kan je met een harkje de dode of losse haren verwijderen.


Puppiestekoop_Cavalier.jpgpuppiestekoop_home.jpgRottweiler.jpgschnauzer.jpgSchotseCollie.jpgSharPei.jpgshih-tzu.jpgSiberischeHusky.jpgSint-Bernard.jpgteckel.jpgTibetaanseTerrier.jpgVolwassenHond.jpg