Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Grote hondenrassen

Berner Sennen

bernersennenKarakter

De Berner Sennen is een evenwichtige, vriendelijke, waakzame hond. Hij is zeer trouw aan zijn baas en zijn gezin. Deze hond is rustig en attent en niet overmatig fel. Hij grijpt alleen in wanneer het echt nodig is. Tegenover eigen mensen is de berner sennen zeer aanhankelijk en trouw. De berner sennen is een prima gezinshond die over het algemeen lief is voor kinderen, die hij dan ook in bescherming zal nemen. Als berner sennen pups al op jonge leeftijd vertrouwd zijn geraakt met katten en andere huisdieren, zullen ze zich in hun nabijheid altijd keurig gedragen.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Berner Sennen.  Je vindt er een overzichtje van hobbyfokkers op de kaart gesitueerd. 

Beweging

Een Berner Sennen heeft heel veel lichtaamsbeweging nodig. Hij is dol op beweging. Laat hem als dat mogelijk is onaangelijnd rennen en spelen. Zorg ervoor dat een jonge hond voldoende rust krijgt en voldoende kan slapen. Neem hem daarom (nog) niet mee op langere en vermoeiende wandelingen. De Berner Sennen is geen hond die wegloopt, aangezien zijn gevoel voor het territorium zeer goed is.

Opvoeding

Berner Sennen pups moeten op een evenwichtige, consequente en zeer zeker liefdevolle manier worden grootgebracht. Berner Sennen pups zijn snelle en leergierige leerlingen die erg gevoelig zijn voor de stem van de baas. Door hun zelfstandigheid kunnen Berner Sennen pups eigenwijs overkomen. Dit maakt dat Berner Sennen pups een consequente training nodig hebben. Laat Berner Sennen pups nooit trappen lopen of zich op een andere manier zwaar belasten. Het dier al zijn energie nodig om goede en sterke botten, en pezen en gewrichten op te bouwen.

Verzorging

De Berner Sennen moet dagelijks geborsteld worden en heeft extra zorg nodig tijdens hun zware rui perioden. Let op voor de plaatsen waar de vacht gemakkelijk klit (broek,kraag,oksels,achter de oren)!


dalmatier.jpgDobermann.jpgDuitseDog.jpgDuitseHerder.jpgEngelseBuldog.jpgEngelseCocker.jpgFoxTerrier.jpgFranseBuldog.jpgNewfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpg