Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Grote hondenrassen

Sint-Bernard

Sint-BernardKarakter

De Sint-Bernard is een groot en indrukwekkend. Het is een rustige,vriendelijke hond die uiterst toegewijd is en soms een tikkeltje eigenzinnig. Hij blaf niet en is altijd voorzichtig. Hij was vroeger een reddingshond in sneeuwrijke gebieden. Nu wordt hij vooral als gezinhond gehouden. De Sint-Bernard heeft een sterk karakter. Indien hij goed gesocialiseerd is kan hij een echte mensenvriend zijn. De Sint-Bernard is lief en tolerant voor kinderen maar vanwege zijn grote gestalte is hij minder geschikt voor kleine kinderen. Hij schrikt eerder af door zijn grote gestalte dan door zijn karakter.

Beweging

De Sint-Bernard heeft voldoende aan gemiddelde lichaamsbeweging. Driemaal per dag een blokje en geregeld eens een langere wandeling waarbij hij onaangelijnd kan blijven rennen is genoeg. Deze hond voelt zich best op koele plaatsen.

Opvoeding

Een Sint-Bernard heeft een consequente opvoeding nodig. Deze opvoeding zou zo vroeg mogelijk moeten beginnen, omdat de hond dan nog van een handelbare grootte is. Je moet laten merken wie de baas is. Hij moet een begripvolle opvoeding krijgen. Maar zeer belangrijk is dat je zelfverzekerd bent. Zowel het straffen van slecht gedrag als het belonen van goed gedrag is noodzakelijk. Deze honden hebben een vaste routine nodig. De Sint-Bernard leert snel commando’s omdat het een heel intelligente hond is. Van pups af aan moet je hem zeker afleren aan de riem te trekken.

Verzorging

Borstel of kam de vacht elke dag flink om losse haren te verwijderen. Tweemaal per jaar hebben ze een ruiperiode waarin ze veel haar verliezen. Dan moeten ze extra verzorgd worden.


opvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop14_socialisatie.jpgpuppiestekoop15.jpgpuppiestekoop16.jpgpuppiestekoop5.jpgpuppiestekoop6.jpgpuppiestekoop7.jpgSharPei.jpgshih-tzu.jpgSiberischeHusky.jpg