Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart - Josh Billings

Grote hondenrassen

Bouvier

bouvierKarakter

De Bouvier is een trouwe hond die zeer gehecht is aan zijn baasje en zijn gezin. Hij is moedig en intelligent en werkt graag. De Bouvier ziet er met zijn krachtige, grote lichaam misschien angstaanjagend uit, maar in het echte leven heeft hij een kalm en rustig karakter. De Bouvier is een aangename gezinshond. Indien Bouvier puppies goed gesocialiseerd worden, zullen uitstekende kameraadjes zijn voor alle huisgenoten en andere huisdieren. Kinderen vertrouwt hij van nature uit.
De Bouvier wordt laat volwassen, pas rond de leeftijd van 3 jaar. Dit betekent dat hij lang speels blijft. Deze vrolijke hond is een lieve vriend in huis en hecht zich aan heel het gezin. Die zal hij ook zeker verdedigen als het moet, hij is een goede waakhond. Toch wordt de Bouvier nooit aggressief zonder reden. In het begin staat hij tegenover vreemden argwanend maar als zij door het gezin worden opgenomen, zijn ook zij lieve kameraden. Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Bouvier.  Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd. 

Beweging

Een Bouvier heeft een gemiddelde behoefte aan beweging. Neem hem regelmatig mee op lange wandelingen. In de groei mag je de Bouvier puppies niet te veel belasten. De puppies hebben dan al hun energie nodig om een sterk gestel op te bouwen.

Opvoeding

Bouvier puppies hebben een evenwichtige en consequente opvoeding nodig, waarbij u de hond zonder al te hard op te treden duidelijk maakt dat u de baas bent en blijft. Deze hond is intelligent en pikt snel commando's op. Wanneer Bouviers eenmaal iets geleerd hebben, blijven ze dit hun hele leven onthouden. Een ervaren eigenaar is aangeraden bij deze hond.

Verzorging

Een Bouvier moet minimaal drie keer per jaar getrimd worden. Het haar aan de voeten mag niet te lang zijn. Knip het rondom weg, zodat de hond mooie, ronde voetjes krijgt. Een goed verzorgde Bouvier verliest in huis maar weinig haar.


Chihuahua.jpgchow-chow.jpgdalmatier.jpgDobermann.jpgEngelseCocker.jpgFoxTerrier.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop5.jpg