Als je hond denkt dat jij de belangrijkste persoon ter wereld bent, hoef je geen andere opinie meer te raadplegen - Luc Delafortrie

Grote hondenrassen

Golden Retriever

GoldenRetrieverKarakter

Golden retriever puppies zijn zeer intelligent, geduldig, betrouwbaar en levendig. Golden Retriever puppies zijn zeer sociaal en hebben een groot aanpassingsvermogen. Golden Retriever puppies kunnen goed overweg met kinderen, ten opzichte van vreemden kunnen ze zich soms terughoudend opstellen. De golden retriever toont veel genegenheid voor heel het gezin. Hij is niet echt waaks. De Golden Retriever kan goed opschieten met ander honden of huisdieren. De Golden Retriever heeft een zeer zacht karakter. Meestal heeft een Golden Retriever een zachter karakter dan de Labrador Retriever.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Golden Retriever.  Daar vind je een overzichtje van verschillende hobbyfokkers in uw buurt!

Beweging

De Golden Retriever heeft meer beweging nodig dan een gemiddelde hond. Als hij volwassen is dan kunt u hem naast de fiets laten lopen. De meeste exemplaren houden van zwemmen en apporteren en gooien hoge ogen op een gehoorzaamheidscursus, maar ook voor fly-ball en behendigheid komen ze graag uit hun mand.

Opvoeding

Golden Retriever puppies zijn gemakkelijk op te voeden. Golden Retriever puppies stellen het erg op prijs iets te kunnen leren en ze werken graag voor hun baasje. De Golden Retriever wordt vaak gebruikt als blindegeleidehond of als hulphond voor invalide mensen. Naar de hondenschool met Golden Retriever puppies is ten zeerste aan te raden, de hondenschool is voor hem en zijn baas een echt plezier. Men moet nooit te streng zijn voor de Golden Retriever Puppies ,dit doet afbreuk aan zijn lieve karakter.

Verzorging

Kam en borstel de vacht van de Golden Retriever regelmatig, knip het teveel aan haar tussen de voetzolen weg en controleer regelmatig de oren. Mocht u dat nodig vinden, dan kunt u de hond naar een trimsalon brengen, waar hij weer een goed verzorgd uiterlijk krijgt.

 


AkitaInu.jpgBassetHound.jpgBobtail.jpgbullmastiff.jpgmaltezer.jpgmops.jpgpuppiestekoop10.jpgpuppiestekoop7.jpgpuppiestekoop8.jpgschnauzer.jpgSharPei.jpgzindelijkheidstraining1.jpg