Wie een stok heeft, begint doorgaans al gauw uit te kijken of er niet ergens een hond valt te slaan - Cees Buddingh

Grote hondenrassen

Amerikaanse Buldog

grote hondenrassenKarakter

De Amerikaanse buldog is een intelligente, krachtige, stoere en alerte hond. Hij is zelfverzekerde en is een zeer betrouwbare waakhond, zonder angst. De Amerikaanse buldog is trouw aan zijn baas, moedig en hard voor zichzelf. De Amerikaanse buldog is onder normale omstandigheden niet aggresief of gevaarlijk naar mensen of ander dieren toe, maar hij zal een uidager niet uit de weg gaan. Ze kunnen soms dominant zijn ten opzichte van andere honden maar dit is op te lossen door een goede socialisatieperiode. De Amerikaanse buldog heeft een hoge pijngrens. Van nature kan de Amerikaanse buldog goed met kinderen omgaan. Amerikaanse buldog puppies kunnen tegen een stootje en als volwassen hond is hij een echte kameraad. 

Beweging

De Amerikaanse Buldog heeft veel beweging nodig, minimaal een paar flinke wanderlingen per dag nodig. Het is een hond waar je je sprotief gezien flink mee kunt uitleven.

Opvoeding

Amerikaanse buldog puppies hebben een correcte opvoeding nodig. Daarom is de hondenschool is wel aan te raden bij dit ras. Door zijn intelligentie en sterk atletisch vermogen zijn Amerikaanse Buldog puppiesideaal voor gehoorzaamheidscursussen en behendigheidstrainingen. Amerikaanse buldog puppies zijn niet geschikt voor onervaren mensen of mensen die wispelturig zijn. Het baasje moet mentaal en fysiek sterk in zijn schoenen staan en moet zorgen dat hij vanaf het begin de roedelleider is. Als u een goede roedeleider bent volgt er vertrouwen en als er vertrouwen is volgt er respect.

Verzorging

De Amerikaanse Buldog heeft weinig vachtverzorging nodig. Je kan de vacht een keer per week met een harde harenborstel doorborstelen. In de verharingsperiode is een rubberen massagehandschoen ideaal om de dode haren uit de vacht te verwijderen.


bouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpgchow-chow.jpgpuppiestekoop14.jpgpuppiestekoop14_socialisatie.jpgpuppiestekoop15.jpgpuppiestekoop16.jpgpuppiestekoop17.jpgpuppiestekoop18.jpg