Heb je naaste lief als je auto en je hond - Jim Fiebig

Grote hondenrassen

Bullmastiff

bullmastiffKarakter

Bullmastiffs zijn speciaal gefokt als waakhond. Bullmastiffs zijn opgewekte betrouwbare honden die hard zijn voor zichzelf en hun terrein en gezin beschermen. Ze zijn zelfverzekerd, zelfstandig en ongevoelig voor fysieke prikkels. In het gezin is de Bullmastiff een vriendelijke, sociale, rustige hond die bijzonder graag met kinderen speelt en erg tollerant is naar kinderen toe. De Bullmastiff is een evenwichtige rustige hond die weinig blaft en gehoorzaam is. Als de hond diep blaft, betekent dat vaak dat er een indringer op zijn terrein is. Tegenover andere honden kunnen Bullmastiffs soms domintant zijn. Bullmastiffs kunnen alleen samenleven met ander huisdieren als de Bullmastiff puppies goed gesocialiseerd zijn.  Klik op de link wanneer je op zoek bent naar een Bullmastiff?  Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers in uw regio.

Beweging

De Bullmastiff heeft een gemiddelde hoeveelheid beweging nodig. Een paar wandelingetjes per dag en daarnaast een aantal keren per week lekker (onaangelijnd) rennen en spelen geven de hond voldoende bewegingsvrijheid. Hij is niet geschikt voor een appartement. Bullmastiffs zijn beslist geen kennel honden.

Opvoeding

Bullmastiff puppies hebben een eerlijke, stabiele en consequente opvoeding nodig. De sleutel tot het opvoeden van Bullmastiff puppies is: motiveren, niet commanderen. Positieve training werkt het beste bij een Bullmastiff. Dus niet bestraffen om wat je niet wilt, maar belonen wat je wel wilt. Hiervoor dient de hond wel eerst te begrijpen wat je bedoelt. Bullmastiff puppies zijn erg gevoelig voor uw stem en is niet echt moeilijk in de omgang. Ze hebben wel een baas nodig die enigszins overwicht heeft.
Er zijn verschillende sporten die je met een Bullmastiff kunt doen zoals mini-coursing, behendigheid, hondentriatlon...

Verzorging

De Bullmastiff moet regelmatig geborsteld worden met een rubberen borstel of massage handschoen. Ook de huidplooien moeten gereinigd worden.


asielen.jpgbeagle.jpgbullmastiff.jpgFranseBuldog.jpgNewfoundlander.jpgpuppiestekoop18.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop8.jpgRottweiler.jpgTibetaanseTerrier.jpgVolwassenHond1.jpgzindelijkheidstraining1.jpg