Herinnering is als een hond die gaat liggen waar hij wil - Cees Nooteboom

Grote hondenrassen

Bordeauxdog

BordeauDogKarakter

De bordeauxdog is van origine een waak -en verdedigingshond die onder voorwaarden ook als gezinshond kan gehouden worden. Het is een rustige, vriendelijke hond. De bordeauxdog is geen ruziezoeker en zal de strijd afwachten. Ook al lijkt de bordeauxdog te slapen, hij houdt vanaf zijn slaapplaats zijn domein in de gaten. Hij zal zijn omgeving goed bewaken en verdedigen zonder veel te blaffen. De bordeauxdog blaft enkel wanneer het echt nodig is. De bordeauxdog is een trouwe aanhankelijke hond die voor zijn baas en diens gezin door een vuur gaat. Hij is wantrouwend voor vreemden. De bordeauxdog houdt van kinderen. maar is niet sociaal voor soortgenoten. Oplettendheid is gepast!

ast wanneer uw kind met andere kinderen ravot. Met zijn gewicht tussen 40 en 70 kg, is hij niet geschikt om alleen uitgelaten te worden door kinderen. De bordeauxdog houdt er niet van om alleen te zijn!  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een bordeaudog?  Daar vind je een hobbyfokker van dit specifieke hondenras in uw regio.

Beweging

De bordeauxdog is een actieve hond en heeft veel ruimte en beweging nodig. Het is geen hond voor een appartement.

Opvoeding

Bordeauxdog puppies hebben veel respect voor hun baasje. Ze hebben een rustige en rechtvaardige maar consequente opvoeding nodig om onder controle te blijven. Soms kunnen bordeauxdog puppies wel wat koppig zijn en een tikkeltje arrogant! In regel kan je de bordeauxdog puppies met wat geduld goed trainen. Een gehoorzaamheidstraining is aangeraden. Geduld en beloning zijn de sleutelwoorden om de bordeaudog puppies manieren te leren en op commando's te laten reageren.

Verzorging

De vachtverzorging van de bordeauxdog vraagt geen speciale zorgen!  Borstel de vacht van de bordeauxdog regelmatig, vooral tijdens de rui, met een rubberen borstel om de dode haren te verwijderen.  De gezichtsplooien van de bordeauxdog moet je af en toe eens proper worden gemaakt!


dalmatier.jpgDobermann.jpgDuitseDog.jpgDuitseHerder.jpgEngelseBuldog.jpgEngelseCocker.jpgFoxTerrier.jpgFranseBuldog.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpg