Hoe meer ik de mensen leer kennen, hoe meer ik van mijn hond houd - Michel Eyquem de Montaigne

Kleine hondenrassen

Poedel

PoedelKarakter

De poedel is een gevoelige, speelse, sportieve, vrolijke hond. Deze hond hecht zich sterk aan zijn gezin. Het is een geliefde gezelschapshond vanwege zijn sociale en goede karakter. De poedel is alert en trouw. Hij moet in de buurt zijn van mensen, hij houdt er niet van om alleen te zijn. Naar vreemden toe is de poedel wel gereserveerd. Poedel pups zouden moeten gesocialiseerd worden. Een poedel is een goede waakhond. Poedel pups kunnen best overweg met oudere attente kinderen, met ander huisdieren en honden. De poedel staat bekend als een van de intelligentste hondenrassen. Poedel pups zijn gemakkelijk trainbaar, wanneer ze normaal behandeld worden komen deze honden het best tot hun recht. Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Poedel. Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers in uw regio.

Beweging

Een Poedel kan heel goed op een flat gehouden worden. Toch moeten ze voldoende lichaamsbeweging hebben, een balspelletje in de tuin of een lange wandelingen zijn perfect om de Poedel in conditie te houden. Poedels doen het over het algemeen erg goed in de verschillende takken van de hondensport, zoals fly-ball, behendigheid en gehoorzaamheid. De grote Poedel is een van de intelligentste hondenrassen ter wereld.

Opvoeding

Poedel pups zijn uiterst intelligent. Ze weten snel wat er van hen verwacht wordt. Met een consequente maar zachte hand bereikt u de beste resultaten want Poedel pups zijn erg gevoeling aan de intonatie van de stem. Poedel pups hebben een consequente opvoeding nodig, anders neigt dit ras tot blaffen.

Verzorging

Poedels die als huishond worden gehouden, worden normaal gesproken geschoren.  Het haar op de kop, poten en de oren wordt wat langer gelaten. Deze huishonden hebben vanzelfsprekend veel minder vachtverzorging nodig dan honden die tentoonstellingen bezoeken. De Poedel verhaart niet. Kijk zo nu en dan de tandjes na op tandsteen en maak de oren regelmatig schoon. Poedels mogen regelmatig gewassen worden.


bullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpgchow-chow.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop10.jpgpuppiestekoop_home.jpgRottweiler.jpgschnauzer.jpgSchotseCollie.jpg