IkZoekEenHond.be

Honden - Rassen - Puppies - Zoeken

Adressen

Als je in Engeland een drukke straat wil oversteken, doe je er goed aan een hond mee te nemen. Geen enkele Engelsman zal ooit een hond omverrijden

Alec Guinness

Hondenasielen W-Vlaanderen

asielenHondenasielen zorgen tijdelijk voor honden die geen vast onderkomen hebben. Soms kopen mensen ondoordacht een leuke pup. De opvoeding van puppies moet dadelijk beginnen. Vooraleer de hond 6 maanden wordt, zijn er vaak problemen met de opvoeding. De hond komt in de puberteit, en het lijkt wel of al het geleerde plotseling vergeten is. Mensen raken hierdoor gefrustreerd, en brengen de hond naar het asiel. Hier gaat het dus om relatief jonge honden, die zeker nog wat opvoeding nodig hebben. Deze honden kunnen met wat geduld, zeer goede huishonden worden.

Veel mensen denken vaak dat in asielen enkel gestoorde, agressieve of onopvoedbare honden terechtkomen. Dtt is niet zo! De top drie van afstandsredenen waardoor honden in dierenasielen terecht komen is: verhuis, scheiding en allergie. De honden kunnen dus zonder al te veel aanpassingsproblemen perfect functioneren in een nieuw gezin.

In hondenasielen zijn er altijd speciale gevallen, honden met een gebruiksaanwijzing, die een aparte aanpak nodig hebben. Indien je voor zo’n hond valt, zeggen we eerlijk alle negatieve en positieve dingen. Soms raden we je ook een hond af en leggen we u uit waarom.
Dat je leuke honden kan kopen in hondenasielen kun je ervaren door er eens een kijkje te gaan nemen.

Hondenasielen W-Vlaanderen

Regio Brugge: Dierenasiel Knokke-Heist

Regio Brugge: Dierenasiel Blauw kruis Brugge

Regio Ieper: Dierenasiel Ieper

Regio Kortrijk Dierenasiel Leiestreek

 

Seniordogrescue Belgium
Itlaielaan 6-12-1
1800 Vilvoorde

+32/475.82.75.16
seniordogrescuebelgium@gmail.com
http://www.seniordogrescue-belgium.org

Oplossingen zoeken voor oudere honden van overleden personen, personen die een rustoord moeten vervoegen of bij geval van overmacht. ( sparen van euthanasie, het trauma van de tralies van een asiel besparen door gastgezinnen en de geschikte adoptant voor het leven zoeken )

Ons HK erkenningsnummer als asiel bij ministerie van volksgezondheid afd. dierenwelzijn : HK30214483

Dierenbescherming Zemst
Driesstraat 113
1982 Zemst Zemst

+32/15612573
info@dierenbescherpingzemst.be
http://www.dierenbeschermingzemst.be/
Dierenbescherming Zemst: Wij zijn geen asiel voor "afgedankte" katten maar wij helpen in samenwerking met de gemeenten Zemst en Steenokkerzeel de zwerfkatten zonder een eigenaar. Zij kunnen bij ons herstellen na verzorging en de ingreep om hun steriel te maken.
VZW Unco-Jerry
de Merodedreef 137 B
2260 Westerlo

+32/498 48 92 72
info@dierensasiel-uncojerry.be
http://www.dierenasiel-uncojerry.be/

In het opvangcentrum krijgen de dieren alles wat noodzakelijk is: medicatie, een chip, verzorging. Het is diervriendelijk, praktisch en proper. Er is gezorgd voor manden, zetels, muziek en goed eten. En in de winter zitten de beestjes warm en knus.

Poezencentrale mol
Poezencentrale Mol is een erkend maar ongesubsidieerd asiel dat zwerfkatjes en gedumpte huiskatjes in nood opvangt bij gastgezinnen.
Dierenbescherming Mechelen
Slachthuislaan 3
2800 Mechelen

+32/15205287
info@dierenasiel-mechelen.nu
http://www.dierenasiel-mechelen.nu

Mechelse Dierenbescherming heeft zich tot doel gesteld om alle dieren, dus fauna, maar ook de flora te helpen beschermen. Hiervoor houdt de vereniging zich het recht voor om op te treden, met inachtname van de bestaande Wetten, in gevallen van verwaarlozing en mishandeling van dieren. In akkoord met de Stad Mechelen en zekere omliggende Gemeenten nemen wij de verantwoordelijkheid op ons voor de opname en verzorging van gevonden dieren.

Dierenasiel Schoten
Sluizenstraat 119
2900 Schoten

+32/36589576
http://www.dierenasielschoten.be

Indien U van plan bent een hond of kat als huisdier te nemen bent u bij ons aan het juiste adres! In ons asiel verblijven enkel dieren die een nieuwe thuis zoeken, er is geen mogelijkheid tot pension!
U kan gerust vrijblijvend komen kijken. De informatie die U over de dieren krijgt is eerlijk en zo volledig mogelijk. De beslissing om een huisdier te nemen is er één voor vele jaren. Neem gerust de tijd voor zo'n beslissing het kan veel (dieren ) leed besparen!

Dierenasiel Hélène
Viaductstraat 176B
3300 Tienen

+32/497267267
http://www.oorbeek.be/documents/die...
Dierenbescherming De Schakel
Steenheuvelstraat 19
3390 Tielt-Winge

+32/16631166
dbschakel@hotmail.com
http://www.dierenbeschermingdeschak...
Dierenasiel Genk
Europalaan 13
3600 Genk

+32/89357009
info@dierenasielgenk.be
http://www.dierenasielgenk.be/
Niet alle dieren van het asiel staan op de site, maar we passen regelmatig aan. Wil u ze allemaal in levende lijven leren kennen, dan heten wij u van maandag tot en met zaterdag (zondag gesloten) van harte welkom van 15u tot 18u in het asiel. Hier wachten de honden en katten op een nieuwe baas.
Dieren in Nood (Kinrooi)

Dit nieuwe dierenasiel voor honden en katten vangt nu de leegte op in de Maasregio, na de sluiting van het dierenasiel te Maasmechelen. Ze zijn officieel erkend als 4de dierenasiel in Limburg en hebben al een samenwerking met enkele gemeenten voor de opvang van dieren en een zwerfkattenbeleid.

VZW Dierenvrienden Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 11
3800 Sint-Truiden

+32/11695307
info@dierenasielsinttruiden.be
http://www.dierenasielsinttruiden.be/
Dierenasiel Sint-Truiden v.z.w. Dierenvrienden Sint-Truiden Bedrijvenstraat 11 3800 Sint-Truiden
Noodasiel Lommel VZW
Vlasstraat 42
3920 Lommel

+32/ 11 56 23 73
noodasielnoordlimburg@gmail.com
http://www.noodasiellommel.be

Doelstellingen van VZW Noodasiel Lommel:

  • opkomen voor de rechten van het dier
  • de strijd tegen mishandeling verwaarlozing en het overkweken van dieren aangaan
  • geen euthanasie voor een ouder en/of gezond dier toepassen
  • dieren socialiseren en ze een nieuwe thuis bezorgen, ook oudjes
  • verwaarloosde dieren opvangen
  • tips en advies geven over uw huisdier
Dierenasiel Knokke Heist
Sluisstraat 82
8300 Knokke-Heist

+32/52615763
info@dierenasielknokke-heist.be
http://www.dierenasielknokke-heist.be/
Welkom op de website van het dierenasiel te Knokke-heist! We stellen graag alle dieren aan u voor die in ons asiel zitten te wachten op een nieuw baasje.
Dierenasiel Blauw Kruis Brugge
Krinkelstraat 4
8380 Zeebrugge

+32/50320966
http://www.blauwekruis-brugge.be
Het Blauwe Kruis Brugge Dierenopvangcentrum vzw. Krinkelstraat 4 8380 Zeebrugge (Brugge) Telefoon : 050 / 32.09.66. Telefax : 050 / 32.38.96.
Dierenasiel Zwevegem
Avelgemstraat 186 C
8550 Zwevegem

+32/56755919
info@dierenasiel-leiestreek.be
http://zwevegem.dierenasiel-leiestr...
Het dierenasiel vangt jaarlijks zo'n 2000-tal verloren en achtergelaten dieren op uit heel Zuid-Westvlaanderen.De werking is voornamelijk afhankelijk van steunende leden, giften, legaten, sponsoring en vrijwilligers. Dagelijks wordt het ganse asiel gereinigd en gedesinfecteerd door 3 vaste gediplomeerde werknemers. Deze mensen zijn al 10 jaar actief met dieren bezig.
Dierenasiel Ieper VZW
Oud-Strijderslaan 10
8900 Ieper

+32/57219100
info@dierenasielieper.be
http://www.dierenasielieper.be/
Dierenasiel Ieper vzw is actief in de Politiezone van het arrondissement Ieper, voor de dieren van volgende gemeenten : Ieper, Boezinge, Brielen, Dikkebus, Elverdinge, Heuvelland, Hollebeke, Mesen, Sint-Jan, Vlamertinge, Voormezele, Zillebeke, Zuidschote.
Wase Dierenbescherming
Passtraat 130
9100 Sint-Niklaas

+32/37773444
info@wasedierenbescherming.net
http://www.wasedierenbescherming.be/

Verzorging van onze dieren kost handen vol geld. Steun ons asiel en sms HOND naar 3227. 1 sms is goed voor 1 dag voedsel per dier. Wij verloten maandelijks een helikoptervlucht uw aangeboden door Kontrimo nv. Hoe meer sms'en hoe meer kans op deze keitoffe prijs.

Dierenasiel St. Hubertus
Hammestraat 52
9300 Aalst

+32/53828656
http://www.dierenasiel-sthub.be/
Proefperiode van twee weken tijdens dewelke de adoptant de kans krijgt om kennis te maken met het dier en om het te laten omgaan met andere huisgenoten of huisdieren. Bij een gunstige evaluatie van de voorlopige adoptie kan de adoptant overgaan tot definitieve adoptie. De voorwaarden voor voorlopige en voor definitieve adoptie worden vastgelegd in een kontrakt.
Dieren Asiel Ninove
Kerkveld 29
9400 Denderwindeke

+32/54321679
info@dierenasielninove.be
http://www.dierenasielninove.be/
Dierenasiel Ninove: Overzicht met foto van te adopteren dieren en een forum.
Tag Cloud