Herinnering is als een hond die gaat liggen waar hij wil - Cees Nooteboom

Grote hondenrassen

Mechelse Herder

Karakter

MechelseHerderDe Mechelse Herder is één van de 4 Belgische herders. Een Mechelaar is een intelligente, leergierige hond.   Hij is trouw aan zijn baas en zijn gezin en is een prima waakhond.  Tegen vreemden, andere honden of andere huisdieren kan een Mechelaar wantrouwig zijn.  Hij zal zijn gezin en hun bezittingen steeds in bescherming nemen. Een Mechelse Herder is bekend om zijn werkwilligheid, vasthoudendheid, hardheid en moed.  Daarom wordt hij gebruikt als politiehond. Een Mechelaar  is een temperamentvolle hond  die dominant kan zijn en veel aandacht nodig heeft. Door een consequente opvoeding leert hij zijn plaats kennen binnen het gezin, zal hij goed kunnen omgaan met kinderen en zal hij zijn baas aanbidden!  De puppies kunnen een goede socialisatie gebruiken.  Ben je geïnteresseed in een Mechelse Herder?  Klik hier voor een hobbyfokker uit uw regio.

 

Beweging

Een Mechelse Herder heeft veel beweging nodig. Hij is onvermoeibaar en wendbaar. Hij is werkwillig en wil steeds gehoorzamen. Hij kan perfect gebruikt worden als gezinshond, waakhond, verdedigingshond, sporthond of politiehond. Een Mechelaar is geschikt voor hondensporten zoals behendigheid en flyball, africhting en gehoorzaamheid.

Opvoeding

Een Mechelaar heeft een strakke, consequente opvoeding nodig. Hij kan snel iets leren maar heeft een baas nodig die de touwtjes goed in handen neemt. Anders kan een Mechelse Herder dominant worden.

Verzorging

Een Mechelse Herder heeft een vacht die niet veel onderhoud vraagt.  Wekelijks eens goed borstelen of kammen is voldoende.  In de ruiperiode kam je de hond best dagelijks.