Heb je naaste lief als je auto en je hond - Jim Fiebig

Grote hondenrassen

Leonberger

Leonberger De Leonberger is een zeer grote, krachtige en gespierde hond. Toch is hij uitermate elegant.  De Leonberger was oirigineel een waak -en trekhond.  Zijn harmonische lichaamsbouw en zelfverzekerdheid springen samen met een levendig temperament daarbij in het oog. Ben je geïnteresseerd in een Leonberger?  Klik hier voor een overzichtje van verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd.

 

 

Karakter

De Leonberger is leergierig en intelligent.  Hij heeft een zeer kindvriendelijk karakter. Het is een echte familiehond die overal mee naartoe genomen kan worden. De Leonberger is waakzaam, vriendelijk, nieuwsgierig, maar beslist geen doetje. Een Leonberger is rustig in huis. Buiten is hij levendig en speels. Tegenover soortgenoten en andere dieren is hij verdraagzaam, wel haast vanuit een zekere soevereiniteit. De Leonberger is van nature niet angstig of agressief.
Als gezinshond is de Leonberger onder normale omstandigheden een aangename partner. Hij is niet schuw of agressief. Als gezelschapshond is altijd een een prettige, volgzame en onbevreesde kameraad. Het is een kalme en zellfzekere hond met een gematigd, maar toch speels temperament.  Een Leonberger is gehoorzaamheid,leergierig en opmerkzaam.  Hij is niet bang voor geluiden en lawaai.

Opvoeding

Een Leonberger heeft een consequente opvoeding nodig.  Hij moet niet afgericht worden maar zijn karakter moet gevormd worden. Dit kan door het volgen van een gehoorzaamheidscursus in een hondenschool. De Leonberger verlangt aandacht, gezelschap en zorg van zijn baasje.

Lichaamsbeweging

De Leonberger heeft regelmatig lichaamsbeweging nodig. Als puppy moet de beweging goed gedoseerd zijn. Eenmaal volwassen zijn lange wandelingen favoriet. De Leonberger kan goed om met andere honden. Met name in de opgroeiperiode is dit van groot belang binnen het socialisatieproces. Ook hier heeft een gehoorzaamheidscursus een uitstekende functie. Een Leonberger kan niet zo goed tegen alleen zitten.