Als je in de topsport op iemand wilt rekenen, koop dan een hond - Ivan Lendl

Grote hondenrassen

Laekense Herder

Karakter

LaekenseHerderDe Laekense Herder is ook weer één van de 4 Belgische herders. Een Laekense Herder is nogal zeldzaam en de minst voorkomende van de vier. Zijn ruwharige vacht geeft hem een uniek uitzicht. De Laekense Herder is een intelligente opgewekte behendige hond. Hij is zeer aanhankelijk en trouw.  De Laekense Herder is een moedige en oplettende hond. Hij kan perfect fungeren als waakhond. De Laekense Herder heeft een vrij dominante aard. Het is van nature een gereserveerde hond, geen allemansvriend.Hij is rustiger dan een Mechelaar. Je kan best op jonge leeftijd beginnen met discipline en training. Neem de pup zoveel mogelijk overal mee naar toe en laat hem kennismaken met alles wat leeft en beweegt. Een puppycursus in de hondenschool is aan te bevelen.

 

 

Beweging

De Laekense Herder moet ruimte hebben en heeft veel beweging nodig.

Opvoeding

Een Laekense Herder heeft een consequente maar zachte opvoeding nodig.  Een harde aanpak heeft het omgekeerde effect.  Het is een dominante hond met een sterke wil die zich goed kan aanpassen.   

Verzorging

Een Laekense Herder heeft een ruwharige vacht.  Twee keer per week plukken om los zittende haren weg te nemen is aangeraden.   De Laekense Herder moet twee keer per jaar getrimd moet worden in een hondenkapsalon.