Herinnering is als een hond die gaat liggen waar hij wil - Cees Nooteboom

Castratie van de reu

castratie

Castratie is de meest gebruikte term voor de verwijdering van de testikels van de reu. Castratie kan ervoor zorgen dat uw hond een aangenamer en minder dominant huisdier wordt.
Zonder de bekende paringsdrang kan uw hond rustiger in huis worden.  Uw reu zal minder de neiging hebben om weg te lopen en hij zal ook minder de neiging hebben om in huis zijn territorium af te bakenen.  Gecastreerde honden zijn meestal aanhankelijker.  Castratie bij honden kan al gebeuren door de dierenarts of in de dierenkliniek vanaf 6 maanden.  Uw hond kan dezelfde dag mee terug naar huis.

Castratie tegen dominantie

Castratie kan ervoor zorgen dat uw hond rustiger en minder dominant wordt maar dat is niet altijd het geval.  We mogen aangeleerd gedrag en gedrag als gevolg van mannelijk hormoon niet door elkaar halen Als u wilt weten of het gedrag aangeleerd of hormonaal is kan je uw hond een implantaat (suprelorinchip) geven. Dit implantaat onderdrukt tijdelijk de productie van mannelijk hormoon. Gedraagt uw hond zich na het plaatsen van het implantaat inderdaad minder dominant, dan is castratie een goede optie. Is er geen verandering, dan kunt u beter werken het gedrag van uw hond!

Castratie en overgewicht

Na castratie hebben sommige honden de neiging hebben om in gewicht aan te komen, hun stofwisseling komt dan immers op een lager niveau te liggen. Honden die dan hetzelfde blijven eten houden meer energie over wat opgeslagen kan worden in vet. Dit betekent dat een hond na castratie gewoonweg minder voer of een voeder met een lager energiegehalte nodig heeft.