Als je in Engeland een drukke straat wil oversteken, doe je er goed aan een hond mee te nemen. Geen enkele Engelsman zal ooit een hond omverrijden - Alec Guinness

Grote hondenrassen

Duitse Dog

Duitse DogKarakter

De Duitse Dog is grote hond die vooal door zijn uiterlijk opvalt. Vroeger was de Duitse Dog vooral een jachthond , nu wordt hij meer als waakhond en gezinshond gehouden. Het is een zachte reus. Waardig, vriendelijk, zoet en hartelijk, speels en geduldig met kinderen. Het houdt van iedereen en is graag omringd met mensen. De Duitse dog blaft veel niet en wordt slechts agressief wanneer de omstandigheden het vereisen. Het is een betrouwbare hond. Deze reuzehond moet worden begeleid rond kinderen vanwege zijn omvang. Hij is levendig,schrander, aanhankelijk, goed in omgang met andere dieren, maar terughoudend tegenover vreemden. Sommige individuen zijn hond-agressief, vooral met honden van hetzelfde geslacht. Het is goed hen met andere honden te laten opgroeien.

Beweging

De Duitse Dog heeft veel beweging nodig. Hij houdt van onaangelijnd rennen en ravotten in de vrij natuur. Wanneer de hond voldoende is uitgegroeid, kunt u overwegen de hond naast de fiets laten lopen,maar alleen als de hond goed onder appel staat. Doggen die buitenhuis voldoende beweging krijgen, zijn in huis erg rustig. Duitse Doggen horen niet in een kennel thuis en stellen comfort zeer op prijs.

Opvoeding

Duitse Dog puppies zijn gemakkelijk op te voeden. Ze hebben een consequente opvoeding nodig met een zachte training. Duitse Doggen puppies zijn gevoelig voor de intonatie van hun stem. Vaak is een vriendelijk verzoek dan ook om de hond te laten doen wat u wilt. Een gehoorzaamheidstraining is geen overbodige luxe bij deze honden, anders worden ze bij een wandeling onhandelbaar. Leer de puppies op jonge leeftijd niet te trekken aan de lijn.

Verzorging

De vacht van de Duitse Doggen heeft weinig verzorging nodig. In de ruiperiode kunt u het beste met een rubberen borstel het dode en het losse haar verwijderen. Laat deze hond altijd op een zachte plaats liggen, zodat u het ontstaan van ontspierde lig plekken voorkomt.


LabradorRetriever.jpgmaltezer.jpgmops.jpgNewfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop10.jpgpuppiestekoop11.jpgpuppiestekoop12.jpg